Berichten

05

okt 2017

Long-tail zoekwoorden in combinatie met lokale SEO voor een vliegende start van je nieuwe website


Soms is de concurrentie in de zoekmachine zo sterk dat je je moet richten op lokale zoekmachine optimalisatie en long-tail zoekwoorden. Long tail en lokale SEO hebben een aantal voordelen: minder concurrentie, sneller op positie 1 en relevantere bezoekers.

Nieuwe websites worden doorgaans minder goed geranked dan oudere websites die zich bewezen hebben.

Long-tail en lokale SEO is een van de manieren om met je website beter vindbaar te worden op internet zonder hoge kosten.

long-tail zoekworden en lokale zoekmachine optimalisatie voor nieuwe website

Long-tail zoekwoorden

Long tail zoekwoorden zijn langere en specifiekere zoekzinnen. Er wordt minder gezocht op langere zinnen, daarom richten grote bedrijven zich niet op deze long-tail zoekwoorden. Er valt minder te halen. Dat is een kans voor de kleinere bedrijven en starters om zich betaalbaar toch beter vindbaar te maken.

Lokale zoekmachine optimalisatie

Lokale zoekmachine optimalisatie is het zo optimaliseren van je website of een pagina zodat deze hoog scoort in een bepaalde omgeving, dit is vooral relevant bij bijvoorbeeld restaurants of winkels. Maar ook bij andere ondernemingen kan lokale SEO relevant zijn. Doordat er minder concurrentie is, wordt het gemakkelijker om hoger te eindigen in de zoekresultaten.

meer weten?

info@connect-ed.nl06 – 29 53 29 20

Bel ons of mail ons gerust voor meer informatie


Over de Auteur

Edwin van Halem
Edwin is eigenaar & oprichter van connect-ed media intermediair bureau

Edwin is gek op techniek en de laatste trends, Na de opleiding grafisch management heeft hij gewerkt heeft bij diverse mediabedrijven. Recent heeft hij de opleiding HBO-ICT Software Engineer afgerond aan het Windesheim in Zwolle met een specialisatie richting e-commerce.