Website aanmelden bij Google

Je hebt een nieuwe website, of de site bestaat al een tijdje maar wordt niet getoond in Google. Dat kan komen omdat je Google er niet van op de hoogte hebt gesteld dat je website bestaat. Maar hoe moet je je website aanmelden bij Google? In deze blog leggen we je uit hoe je bij Google een site aanmelden kunt.

Wat heb je nodig?

  • toegang tot je FTP server, de inloggegevens kun je krijgen via je hostingprovider.
  • Een laptop of computer om FileZilla of andere FTP cliënt op te installeren.

Stap 1: Ga naar Google search console (ookwel webmaster tools)

Dit is de tool van Google: www.google.com/webmasters/tools/. Hier kun je je website aanmelden bij Google.

Klik op de rode knop “add a property”.

voer vervolgens de link naar de website en andere gegevens in, nu krijg je een aantal mogelijkheden om je website te verifiëren, kies daarbij voor Alternate Methods en klik HTML file upload aan.

Stap 2: download het HTML verificatie bestand

Zorg ervoor dat je weet waar dit bestand staat, bijvoorbeeld op je bureaublad.

Stap 3: Gebruik een FTP cliënt

Een FTP client zoals Filezilla kun je gebruiken om contact te maken met je FTP server. dit is de plek waar al je website bestanden staan. Filezilla kun je gratis downloaden op: https://filezilla-project.org/.  Ga vervolgens naar de website van je hostingprovider en log in op de website, als het goed is kun je hier je FTP logingegevens vinden. Vul deze gegevens in op Filezilla.

Stap 4: Upload het HTML verificatiebestand

Nadat je in Filezilla hebt ingelogd op de FTP server is het tijd om het bestand dat je eerder gedownload hebt te uploaden naar de server. let op: het is van belang dat het bestand geplaatst wordt in de zogenoemde “root” folder.  de root folder wordt vaak aangeduid met “public_html” of “www”. Als je geen map kunt vinden met die aanduiding is het ook mogelijk dat de map “httpdocs”, “html,” “public,” of  “web” heet.

  • Sleep het googled456252300663.html (of soortgelijke) bestand in de root folder.

Stap 5: Controleer en verifieer

Ga nu terug naar de Search Console website van Google. en bekijk stap 3. Klik op de link in stap 3 om te testen of het uploaden is gelukt.

Als het goed is zie je nu in je browser een vergelijkbaar scherm als onderstaande afbeelding.

Nu kun je Op de rode knop “verify” drukken.

Klaar!

Gefeliciteerd, je hebt je website geverifieerd bij Google. vanaf nu zul je tips en meldingen van Google ontvangen over je website. Je kunt Google nog een extra handje helpen door een XML sitemap te versturen, deze sitemap vertelt Google welke pagina’s je website heeft, en waar deze pagina’s gevonden kunnen worden. op deze manier zullen wijzigingen op je website sneller in de zoekresultaten van Google worden getoond.

Hulp nodig?

Wij hebben al tientallen website’s aangemeld bij Google. Neem gratis vrijblijvend contact op, wij helpen je graag verder!