Wat doe jij als je iets zoekt met je telefoon op het internet, maar de website laadt niet binnen enkele seconden? precies.. dan zoek je verder op een andere website.

Mobiele performance als SEO rankingfactor

Google heeft op 17 januari een Google Speed update aangekondigd. Hierin staat dat vanaf juli 2018 mobiele laadtijd ook gaat meetellen als rankingfactor voor mobiele websites. En dat is niet voor niets. Een onderzoek heeft aangetoond dat een langere laadtijd zorgt voor meer bounces (gebruikers die de website onmiddellijk verlaten).

mobile-page-speed-new-industry-benchmarks-01-21

bron: Google/SOASTA Research, 2017.

Relevantie mobiele websites

De snelheid van websites speelde al langer mee als SEO rankingfactor voor desktop websites. Steeds meer mensen surfen op het web met hun mobiele apparaten. Het apart beoordelen van mobiele zoekresultaten voor Google wordt steeds belangrijker, bezoekers op mobiele apparaten gedragen zich immers anders. Zo willen zij sneller informatie kunnen opzoeken, daarbij is de snelheid van de website erg belangrijk. Naast een snelle website speelt een mobielvriendelijke website ook mee voor de ranking in de zoekresultaten.

Kort gezegd komt het op het volgende meer:

“Heb je een website die niet gebruiksvriendelijk is op mobiele apparaten? dan verlies je veel potentiële bezoekers”

Op onze websites is gemiddeld meer dan 50% een mobiele bezoeker. Een mobielvriendelijke en snelle website biedt enorme kansen voor het bereiken van nieuwe klanten of prospects.

Is mijn website langzaam?

Er zijn verschillende tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het meten van de performance van je website:

  • Pingdom website speed test  is een tool die wij zelf ook veel gebruiken. Deze tool geeft inzicht in de laadtijd van de website en de oorzaak daarvan. Ook geeft deze tool een score en inzicht in wat er gebeurt.
  • Google PageSpeed insights is een tool van Google die suggesties geeft om verbeteringen door te voeren op je website. Deze tool geeft suggesties voor zowel desktop als mobiele resultaten.
  • GTmetrix is een tool die veel gebruikt wordt door ontwikkelaars en website beheerders. deze tool geeft net als Pingdom een score en laadtijd. laadtijd wordt opgedeeld in een waterval grafiek. Daarnaast geeft GTmetrix ook suggesties voor verbetering.

Schrik niet, een score van 100% gebeurt in werkelijkheid bijna nooit. De suggesties die deze tools geven zijn vaak hulpzaam, maar soms duur om door te voeren.

 

pindom-website-performance-results

pingdom website performance test van connect-ed.nl

 

Wil je weten of jouw website mobielvriendelijk is? gebruik dan de mobile friendly test van Google.

Langzame website? hoe nu verder..

Een langzame website kan vele oorzaken hebben, zoals hosting, die hoeveelheid data die geladen moet worden maar ook locatie en de kwaliteit van de internetverbinding van de bezoekers. Gelukkig zijn er veel verschillende oplossingen om je website sneller te maken. Lees ook onze blog met tips over het verbeteren van de performance van je website.

meer weten?

info@connect-ed.nl06 – 29 53 29 20

Bel ons of mail ons gerust voor meer informatie