Berichten

20

feb 2018

Wat is WordPress?


wordpress-website-laten-maken-logo

WordPress is een systeem waarmee je gemakkelijk een website kunt opzetten en beheren. WordPress begon ooit als simpel systeem om een blog mee te maken, Inmiddels is WordPress veel meer dan alleen een blogging-platform en wordt het door steeds meer grote merken en bedrijven gebruikt om een website te bouwen.

Om WordPress te kunnen gebruiken heb je niet veel nodig. Een domeinnaam en hostingpakket is genoeg om met je website te beginnen.

 

Open source

WordPress is open source. Dat betekent dat het gebruik van het WordPress systeem gratis is omdat de broncode is vrijgegeven voor de community door de makers van het systeem.

Content Management Systeem (CMS)

WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Dat wil zeggen dat het systeem in staat is om de content (tekst, foto’s, design) van de website te beheren. Maar WordPress kan veel meer dan dat.

Gratis en premium

Hoewel het gebruik van WordPress in basis gratis is, kan het zijn dat er plugin en thema aanbieders zijn welke een bijdrage vragen voor de premium versie.


WordPress Handleiding

Dit bericht is een onderdeel van onze WordPress handleiding, Wil je meer weten over WordPress? je kunt alle blog artikelen over de WordPress handleiding bekijken.

Alle WordPress handleiding artikelen wordpress handleiding e-book download

Ook kun je gratis het complete WordPress handleiding e-book in PDF aanvragen. De handleiding is samengesteld op basis van jarenlange ervaring met het ontwikkelen en gebruiken van WordPress. De groeiende vraag naar uitleg van onze klanten heeft gezorgd voor een handleiding die continue wordt verbeterd en aangevuld.

Download de WordPress handleiding