Wat is WooCommerce?

WooCommerce is dé WordPress-plugin waarmee je je WordPress website omtovert tot webwinkel.

De WooCommerce plugin is gratis te downloaden via WordPress.org.

Steeds meer mensen gebruiken WooCommerce voor hun webshop omdat het snel is op te zetten en gemakkelijk te gebruiken is.

woocommerce-webshop-starten-statistieken-2019

Bron: Builtwith

WooCommerce Community

WooCommerce is inmiddels veel meer dan een plugin. Er is een compleet ecosysteem en community voor WooCommerce. Dit komt omdat WooCommerce een van de meest gebruikte platforms is om een webshop op te bouwen. Met meer dan 10 miljoen installaties en 21% marktaandeel in e-commerce is WooCommerce verreweg het meest populaire webshop systeem.

Waarom zou je gebruik maken van WooCommerce

1. Uit te breiden op duizenden verschillende manieren

In de standaard installatie van WooCommerce zitten al veel webshop functionaliteiten. Daarnaast zijn er ontzettend veel toevoegingen (plugins) beschikbaar voor WooCommerce die je kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld vrij gemakkelijk aan je webshop een verhuur module toevoegen of terugkerende betalingen (abonnementen) gebruiken.

2. Gratis

WooCommerce is gratis en je kunt het gebruiken zonder abonnement of andere kosten. Veel uitbreidingen zijn in basis ook gratis. Omdat dit populaire webshop systeem gratis is wordt het door veel startende ondernemingen gebruikt. Maar ook steeds meer grote webshop ondernemingen zien de voordelen in van WooCommerce.

3. Continue ontwikkeling en verbetering

WooCommerce is “open source”. Dit houdt in dat de code van de software vrij beschikbaar is en iedereen suggesties kan doen om het te verbeteren.

De populaire open source manier van werken zorgt er voor dat de ontwikkeling van de software veel sneller gaat dan bij andere software van een (commercieel) bedrijf.

WooCommerce is door deze opzet een heel solide en flexibel webshop pakket wat continue door mensen vanuit de hele wereld wordt verbeterd. Door deze verbeteringen weet je zeker dat je bij blijft met de laatste ontwikkelingen.

Het laatste wat je wilt is dat je tijd hebt geïnvesteerd in een webwinkel op webshop software, waarna je erachter komt dat deze software niet goed wordt bijgehouden of niet meegaat met de tijd.

4. Gemakkelijk te gebruiken

Omdat WooCommerce gebruik maakt van de beheer van WordPress (wp-admin) kun je gemakkelijk alles met betrekking tot de webshop beheren. Het aanmaken van producten of het veranderen van instellingen is een fluitje van een cent. Maar wat als je er toch niet uit komt? Omdat WooCommerce zó veel gebruikt wordt barst het op het internet van tutorials, handleidingen en filmpjes om je op weg te helpen. Op deze manier heb je geen dure webshop specialist nodig om aanpassingen door te voeren in je webshop.

5. De webshop is volledig van jou en in eigen beheer

Een WooCommerce Webshop kan volledig in eigen beheer.

Veel andere webshop software is gebaseerd op het abbonementen principe. Je sluit daarbij een abonnement af voor een bedrag per maand, de webshop staat altijd op de server van het bedrijf wat de webshop software heeft gemaakt. Hierdoor ben je afhankelijk van dit gesloten systeem en de bijbehorende voorwaarden van dat bedrijf,

Als jouw website groeit en je veel verkoopt zul je in de meeste gevallen meer gaan betalen per maand voor het abonnement.

Als je WooCommerce gebruikt heb je dat niet. Door zelf te bepalen waar je WordPress installatie met WooCommerce host bepaal je zelf waar het staat en hoeveel je betaalt.

6. Helemaal te ontwerpen naar eigen wens

Er zijn veel standaard WooCommerce thema’s beschikbaar, maar WooCommerce en WordPress zijn zo gebouwd dat je zeer gemakkelijk je eigen draai geeft aan het uiterlijk van je webshop. Hierdoor kun je je webshop helemaal inrichten zoals jij dat wilt.

7. WooCommerce is voor grote en kleine webshops

Wij hebben inmiddels veel verschillende webshops gebouwd op Woocommerce, van shops met enkele producten, tot volledige super geavanceerde webshops met meer dan 20.000 producten in verschillende categorieën.

Voor starters is WooCommerce ideaal omdat het gratis is en gemakkelijk in gebruik, maar ook voor grotere online webwinkels is WooCommerce een zeer geschikt platform omdat er gemakkelijk maatwerk functionaliteit kan worden toegevoegd.

Overtuigd?

Start dan vandaag nog met jouw WooCommerce webshop, het enige wat je nodig hebt is een WordPress installatie op een betrouwbare hosting en je kan aan de slag. Wij helpen jou graag met ontwerp, opzet, advies of indeling van je WooCommerce webshop, neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek onze jarenlange ervaring en prettige communicatie.